Stomatologie
- Detalii
- Data publicării
Servicii stomatologice
Consultatie primara
Evaluarea starii de sanatate orala: identificarea problemelor fiecarui dinte in parte, a gingiilor, modul in care dinti sunt asezati si vin in contact intre ei. Discutam impreuna despre problemele identificate, care au fost cauzele carecondusla ele si care sunt variantele de tratament dentar. Decidem de comun acord cea mai buna solutie de tratament adaptata cazului dumneavoastra, un desfasurator in timp, ca numar de sedinte si o estimare a costurilor tratamentelor.
Obturatie (plomba)
Obturatia (plomba) reprezinta umplerea unei cavitati preparate de medic intr-un dinte (masea) cu scopul de a "curata o carie" care a distrus o parte din dinte. Obturatiile se realizeza din materiale de culoare indentica cu cea a dintelui astfel incat ele nu sunt vizibile iar dintii arata identic cu cei perfect sanatosi. Unele carii pot fi atat de profunde incat ajung pana la nervul dintelui, situatie in care nervul trebuie scos urmand a se face un tratament de canal ( pe radacina) si abia apoi se va pune obturatia (plomba) pe coroana dintelui.
Detartraj cu periaj profesional si fluorizare
Detartrajul este procedura de indepartare a tartrului ( pietrei) de pe dinti. Tartrul nu poate fi indepartat cu perita de dinti sau folosirea atei dentare, ci doar de catre medicul stomatolog. Detartrajul se realizeza cu ajutorul aparatelor cu ultasunete astfel incat procedura este rapida, foarte eficienta si usor de suportat de catre pacienti. Tartrul se depune in mod normal pe dinti astfel incat detartrajul periodic la 4-6 luni este o necesitate care trebuie sa intre in obisnuinta fiecaruia dintre noi.
Coroane si punti dentare
Coroana dentara este o lucrare realizata de catre tehnicianul dentar cu scopul de a acoperi un dinte care in prealabil a fost slefuit ( pilit ) de catre medic. Acoperirea unui dinte cu o coroana este necesara atunci cand dintele s-a fracturat sau are un grad mare de distructie datorita unor carii extinse. Aceste coroane de ceramica pot fi si parte dintr-o punte (pod) atunci cand se inlocuiesc dinti lipsa iar puntea se sprijina pe dintii invecinati spatiilor fara dinti. Ceramica este cel mai utilizat material pentru realizarea coroanelor si puntilor deoarece este foarte estetica, nu isi modifica culoarea in timp si este extrem de usor acceptata ca facand parte din dantura noastra. Pentru a mari rezistenta coroanelor si puntilor, sub stradul de ceramica se face un shelet metalic care insa nu este vizibil dupa cimentarea (lipirea) definitiva a coroanelor sau puntilor.
Zirconiul este un material relativ nou in stomatologie servind la realizarea scheletului (suportului) pentru coroanele sau puntile ( podurile) din ceramica). In prezent este cel mai indicat material deoarece are proprietati estetice si mecanice (rezistenta crescuta) net superioare oricarui alt material. Lucrarile din zirconiu redau cu fidelitate aspectul de dinti naturali, lasand lumina sa treaca si nu produc innegrirea gingiilor prin oxidare ca metalul. Deoarece lucrarile din zirconiu se realizeza prin frezaj computerizat, precizia lor de adaptare pe dinte este extrem de crescuta iar biocompatibilitatea cu organismul este de 100%.
Implantul dentar
Coroana ceramica care se monteaza peste un implant are rolul de a reface partea vizibila a dintelui ( coroana). Tehnologia si tehnica necesare realizarii coroanelor pentru implant sunt diferite fata de cele folosite pentru prelucrarea coroanelor de ceramica care acopera un dinte natural slefuit. Astfel pretul unei coroane pentru implant este mai mare decat in cazul coroanelor folosite la acoperirea dintilor naturali slefuiti.
Tratament endodontic (de canal)