Google+

Stomatologie

consultati stomatokogie

Servicii stomatologice

 

Consultatie primara

 Evaluarea starii de  sanatate orala: identificarea problemelor fiecarui dinte in parte, a gingiilor, modul in care dinti sunt asezati si vin in contact intre ei. Discutam impreuna  despre problemele identificate, care au fost cauzele carecondusla ele si care sunt variantele de tratament dentar. Decidem de comun acord cea mai buna solutie de tratament adaptata cazului dumneavoastra, un desfasurator in timp, ca numar de sedinte si o estimare a costurilor tratamentelor.

 


 

Obturatie (plomba)

   Obturatia (plomba) reprezinta umplerea unei cavitati preparate de medic intr-un dinte (masea) cu scopul de a "curata    o carie" care a distrus o parte din dinte. Obturatiile se realizeza din materiale de culoare indentica cu cea a dintelui astfel incat ele nu sunt vizibile iar dintii arata identic cu cei perfect sanatosi. Unele carii pot fi atat de profunde incat ajung pana la nervul dintelui, situatie in care nervul trebuie scos urmand a se face un tratament de canal ( pe radacina) si abia apoi se va pune obturatia (plomba) pe coroana dintelui.

 


 

Detartraj cu periaj profesional si fluorizare

 

Detartrajul este procedura de indepartare a tartrului ( pietrei) de pe dinti. Tartrul nu poate fi indepartat cu perita de dinti sau folosirea atei dentare, ci doar de catre medicul stomatolog. Detartrajul se realizeza cu ajutorul aparatelor cu ultasunete astfel incat procedura este rapida, foarte eficienta si usor de suportat de catre pacienti. Tartrul se depune in mod normal pe dinti astfel incat  detartrajul periodic la 4-6 luni este o necesitate care trebuie sa intre in obisnuinta fiecaruia dintre noi.

 


 

Coroane si punti dentare

Coroana dentara este o lucrare realizata de catre tehnicianul dentar cu scopul de a acoperi un dinte care in prealabil a fost slefuit ( pilit ) de catre medic. Acoperirea unui dinte cu o coroana este necesara atunci cand dintele s-a fracturat sau are un grad mare de distructie datorita unor carii extinse. Aceste coroane de ceramica pot fi si parte dintr-o punte (pod) atunci cand se inlocuiesc dinti lipsa iar puntea se sprijina pe dintii invecinati spatiilor fara dinti. Ceramica este cel mai utilizat material pentru realizarea coroanelor si puntilor deoarece este foarte estetica, nu isi modifica culoarea in timp si este extrem de usor acceptata ca facand parte din dantura noastra. Pentru a mari rezistenta coroanelor si puntilor, sub stradul de ceramica se face un shelet metalic care insa nu este vizibil dupa cimentarea (lipirea) definitiva a coroanelor sau  puntilor.

Zirconiul este un material relativ nou in stomatologie servind la realizarea scheletului (suportului) pentru coroanele sau puntile ( podurile) din ceramica). In prezent este cel mai indicat material deoarece are proprietati estetice si mecanice (rezistenta crescuta) net superioare oricarui alt material. Lucrarile din zirconiu redau cu fidelitate aspectul de dinti naturali, lasand lumina sa treaca si nu produc innegrirea gingiilor prin oxidare ca metalul. Deoarece lucrarile din zirconiu se realizeza prin frezaj computerizat, precizia lor de adaptare pe dinte este extrem de crescuta iar biocompatibilitatea cu organismul este de 100%.

 


 

 Implantul dentar

Un implant dentar este un surub de titan care se plaseaza in os pentru a inlocui radacina unui dinte care lipseste. Peste acest implant din titan se va monta coroana dintelui, astfel incat, la finalul tratamentului, veti avea un “dinte” care se comporta ca dintii naturali cand mancati, vorbiti sau radeti. Pentru plasarea unui implant in os, acesta trebuie sa aiba anumite dimensiuni care sa-i asigure stabilitatea. Daca osul nu este suficient (inaltime, grosime) se poate face in prealabil aditie (adaugare) de os artificial. Alternativa la implant dentar pentru a inlocui un dinte extras este realizarea unei punti (pot) care sa se sprijine pe dintii vecini care trebuie slefuiti (piliti) chiar daca sunt perfect sanatosi si nu au nevoie de vreun tratament.

Coroana ceramica care se monteaza peste un implant are rolul de a reface partea vizibila a dintelui ( coroana). Tehnologia si tehnica necesare realizarii coroanelor pentru implant sunt diferite fata de cele folosite pentru prelucrarea coroanelor de ceramica care acopera un dinte natural slefuit. Astfel pretul unei coroane pentru implant este mai mare decat in cazul coroanelor folosite la acoperirea dintilor naturali slefuiti.

 


 

Tratament  endodontic (de canal)

Tratamentul endodontic (denumit si tratament de canal sau obturatie radiculara) este operatia de "umplere" a canalelor din radacina dintelui dupa ce nervul a fost extras iar canalul dezinfectat. Acest tratament este necesar cel mai frecvent atunci cand exista carii profunde care ajung pana la nerv (pulapa dentara) producandu-I inflamarea (pulpita) sau necroza (nervul moare). Pretul acestor tratamente difera in functie de numarul de canale ale radacinii (unii dinti au 1 canal iar altii au 4-5 canale) . Aceste tratamente au un grad ridicat de dificultate deoarece se realizeza intr-un spatiu foarte mic si greu accesibil din interiorul dintelui (canalele din radacini sunt extrem de subtiri, au lungimi variabile, sunt calcificate). Reusita lor depinde direct de performanta tehnologiei avuta la dispozitie (aparatura, instrumente si materiale care comparabile cu specialitatile medicale chirurgicale: microscop, iluminare LED, instrumente taietoare (ace) actionate mecanic rotativ etc

 


 

Testimonials

Cu cateva luni in urma am avut o problema dentara care a necesitat o interventie stomatologica urgenta . O cunostinta m-a sfatuit sa incerc si la Dr.Rusu Pavel  ceea ce am si facut.
Acum pot spune ca am facut alegerea perfecta. Nu mi s-a cerut card de client si nici nu am fost trecut pe vreo lista de asteptare. Problema mea a fost tratata intr-adevar ca o urgenta, iar echipa de specialisti, aparatura performanta, ambianta deosebita si profesionalismul celor la care am apelat m-au facut sa uit repede motivul pentru care m-am adresat lor.

Am revenit la Dental Service pentru controalele stomatologice ulterioare si m-am convins de fiecare data ca serviciile stomatologice oferite sunt ireprosabile, personalul foarte bine pregatit, iar clientii sunt tratati cu respectul pe care toti il asteptam.

--Simion Daniel-

--General Manager Datalogic-Service-

 

testimonialRecomand cu incredere pe Dr.Rusu Pavel.  Servicii de nota 10, raport calitate/pret excelent.

 

--Bogdan Stefan--

--Consilier Primaria Capitalei--

Localizare

Port Macquarie Practice

Cabinet Stomatologie

Str. Breaza Nr.7

Sector 3 Bucuresti

Sunati acum: 0728.35.78.78

 
Bondi Junction Pratice

Clinica Implantologie

Cal. Vacaresti Nr.252-254


Sector 4 Bucuresti

Sunati Acum: 021.322.64.17

Login